Skip to the main content.

1 min read

Beskattning på slutlön i januari

Beskattning på slutlön i januari

Hur skall egentligen en slutlön beskattas om den anställde avslutar sin anställning i december och skall få slutlön i januari? Arbetsgivaren är ju inte huvudarbetsgivare längre. 


Denna frågeställning dyker årligen upp hos både anställda och chefer. Lyckligtvis så finns det ett ställningstagande hos Skatteverket som gör det enkelt för oss. Enligt skatteverkets ställningstagande skall beskattningen hanteras som huvudinkomst till och med den sista regelbundna löneutbetalningen görs. Det innebär att skatteavdrag skall göras enligt allmän tabellskatt på den sista löneutbetalningen och enligt engångstabell på engångsbelopp som sker månaden efter den anställdes slutdatum. 

 

Eventuella ersättningar som betalas ut efter den månad då den sista regelbundna lönen betalas ut; och som inte heller utgör slutreglering i månaden efter, skall beskattas som sidoinkomst. Beskattning på sidoinkomst skall göras med 30%.

 

Behöver du hjälp med löne- och skattefrågor? Kontakta oss redan idag så hjälper vi dig och din organisation! 

Kontakta oss

Vi avsäger oss allt ansvar över att innehållet i texten är aktuellt och i linje med gällande lagar, regler och förordningar inom det skrivna ämnet vid tid för läsning. Vi kan därmed inte garantera att texten är aktuell eftersom uppdateringar sker kontinuerligt och siffror, uttalanden i texten och annat kan vara inaktuellt när du läser det. Därför är det viktigt att Ha i åtanke när inlägget skrivits och vara kritisk till att förändringar kan ha skett sedan publiceringen av inlägget.

 

Vill du vara säker på att informationen är aktuell, hjälper vi dig mer än gärna genom rådgivning och stöd. Kontakta oss för mer information.

Dags att ansöka om jämkning

Dags att ansöka om jämkning

Att förstå och navigera genom skattesystemet kan vara en utmaning för många privatpersoner. I denna labyrint av regler och bestämmelser kan ett...

Read More
Julklappar till anställda – vad gäller gällande belopp och regler?

Julklappar till anställda – vad gäller gällande belopp och regler?

Maximera julglädjen utan skattekonsekvenser! Enligt Skatteverket kan gåvor till anställda och samarbetspartners vara skattefria upp till 500 kr per...

Read More
Kan man använda samma friskvårdskvitto två gånger?

Kan man använda samma friskvårdskvitto två gånger?

Kan man använda samma friskvårdskvitto två gånger? och vad gäller om man använder samma kvitto två gånger?

Read More