Skip to the main content.

1 min read

Ensamt på kontoret under sommaren? Tips på hur du har kul på jobbet trots semestertider!

Ensamt på kontoret under sommaren? Tips på hur du har kul på jobbet trots semestertider!

Under sommarmånadernas lugnare tider, när många kollegor har semester och kontoret kanske står tomt förutom ett fåtal medarbetare som arbetar under de perioderna. Det kan kännas ensamt och lite tråkigt, därför ger vi lite tips för att du ska känna att det är roligt att vara på kontoret/jobba under semestertiderna. 

 

Idag är det vanligt med hybrid arbete och därmed kanske du arbetar både från kontoret och hemifrån. Det är då viktigt att inte glömma bort att du har kollegor som också jobbar. Se till att boka in en digital fika, eller om ni är på kontoret kan ni passa på att gå ut och ta en fika i solen! Ta en promenad under din lunch och få i dig lite extra D-vitamin när du annars sitter framför datorn och jobbar. Vidare är det en god idé att se till att du planerar inför veckorna du ska arbeta på sommaren. Finns det arbetsuppgifter som du inte har tid att prioritera just nu, som du kan sätta dig ner med när det eventuellt är lugnare under ex. juli? En annan god idé kan vara att istället för att ha möten med kollegor inne i ett konferensrum, passa på att ta en walk and talk (om det går)! 

 

Behöver du hjälp med er verksamhets HR-funktion och att sätta upp olika rutiner eller policys? Kontakta oss så hjälper vi er vidare!

Kontakta oss

Vi avsäger oss allt ansvar över att innehållet i texten är aktuellt och i linje med gällande lagar, regler och förordningar inom det skrivna ämnet vid tid för läsning. Vi kan därmed inte garantera att texten är aktuell eftersom uppdateringar sker kontinuerligt och siffror, uttalanden i texten och annat kan vara inaktuellt när du läser det. Därför är det viktigt att Ha i åtanke när inlägget skrivits och vara kritisk till att förändringar kan ha skett sedan publiceringen av inlägget.

 

Vill du vara säker på att informationen är aktuell, hjälper vi dig mer än gärna genom rådgivning och stöd. Kontakta oss för mer information.

Fackliga förhandlingar - när ska de genomföras

Fackliga förhandlingar - när ska de genomföras

Ska du genomföra någon större förändring inom din verksamhet? Ska ni flytta till nya lokaler, eller behöver ni genomföra en omorganisation? Oavsett...

Read More
Hur ska man hantera olovlig frånvaro på arbetsplatsen?

Hur ska man hantera olovlig frånvaro på arbetsplatsen?

När det gäller hantering av olovlig frånvaro i Sverige finns det vissa åtgärder och processer som kan följas. Här är några steg som kan vara till...

Read More
Arbetsgivarens hantering av skador på arbetsplatsen

Arbetsgivarens hantering av skador på arbetsplatsen

På många arbetsplatser kan risken för olyckor vara väldigt små, medan det på andra arbetsplatser kan vara något som förekommer med jämna mellanrum...

Read More