Skip to the main content.

1 min read

Kan man använda samma friskvårdskvitto två gånger?

Kan man använda samma friskvårdskvitto två gånger?

Kan man använda samma friskvårdskvitto två gånger? och vad gäller om man använder samma kvitto två gånger?

 

Ett företag har som policy att ge 5 000 kr per år i friskvårdsbidrag till sina anställda.

Den anställde köpte den 1 september 2023 ett årskort på gym för 6 500 kr, 5 000 kr av dessa användes för det årets friskvårdsbidrag. Kan resterande 1 500 kr betalas ut som skattefritt friskvårdsbidrag nästkommande år?

 

Ett och samma kvitto på motion eller friskvård kan bara nyttjas en gång, och detta under det beskattningsår under vilket kvittot är daterat, d v s när aktiviteten betalades. 

 

Beroende på arbetsgivarens lönerutiner kan det godtas att arbetsgivaren betalar ut ett skattefritt friskvårdsbidrag år 2 för en aktivitet som den anställde har betalat för i november eller december år 1. Beloppet omfattas då av det skattefria friskvårdsbidraget för år 2.

 

I övrigt kan ett friskvårdsbidrag som inte har utnyttjats ett år alltså inte flyttas med till nästkommande år.

 

Behöver ni hjälp med frågor kring lön och förmåner, eller annan löneadministration? Kontakta oss idag så hjälper vi er vidare!

Kontakta oss

Vi avsäger oss allt ansvar över att innehållet i texten är aktuellt och i linje med gällande lagar, regler och förordningar inom det skrivna ämnet vid tid för läsning. Vi kan därmed inte garantera att texten är aktuell eftersom uppdateringar sker kontinuerligt och siffror, uttalanden i texten och annat kan vara inaktuellt när du läser det. Därför är det viktigt att Ha i åtanke när inlägget skrivits och vara kritisk till att förändringar kan ha skett sedan publiceringen av inlägget.

 

Vill du vara säker på att informationen är aktuell, hjälper vi dig mer än gärna genom rådgivning och stöd. Kontakta oss för mer information.

Beskattning på slutlön i januari

Beskattning på slutlön i januari

Hur skall egentligen en slutlön beskattas om den anställde avslutar sin anställning i december och skall få slutlön i januari? Arbetsgivaren är ju...

Read More
Varför dras det engångsskatt på min retroaktiva lön?

Varför dras det engångsskatt på min retroaktiva lön?

Retroaktiv lön är som en oväntad ekonomisk bonus, men hur påverkar engångsskatten denna extra glädje? I detta inlägg utforskar vi detaljerna bakom...

Read More
Dags att ansöka om jämkning

Dags att ansöka om jämkning

Att förstå och navigera genom skattesystemet kan vara en utmaning för många privatpersoner. I denna labyrint av regler och bestämmelser kan ett...

Read More