Skip to the main content.

1 min read

Skänka pengar - Vad gäller?

Skänka pengar - Vad gäller?

Om du är en person med ett stort hjärta som vill göra skillnad genom att göra pengar, finns det goda nyheter för dig. I Sverige belönas din generositet inte bara genom de positiva effekterna dina bidrag har på samhället, utan också genom en ekonomisk återbäring via Skatteverket. När du skänker till välgörenhet kan du nämligen få tillbaka 25% av de totala gåvobeloppen du donerat under året på din deklaration.

Dock är den högsta möjliga återbäringen begränsad till 3 000 kronor, vilket innebär att den maximala summan du kan göra för att fullt utnyttja detta erbjudande är 12 000 kronor per år.

För att kunna dra nytta av denna skattereduktion är det viktigt att organisationen väljer att vara godkänd av Skatteverket. Godkännandet av en välgörenhetsorganisation säkerställer att de uppfyller vissa kriterier och regelverk, vilket garanterar att dina pengar används på ett ansvarsfullt sätt. För att kontrollera om en organisation är godkänd för skattegynnade gåvor kan du enkelt besöka Skatteverkets hemsida där en lista över godkänd mottagare finns tillgänglig.

Denna möjlighet att få skattereduktion gör det ekonomiskt fördelaktigt för dig att bidra till välgörande ändamål. Det är ett utmärkt sätt att köpa att dina hårt tjänade pengar inte bara hjälper till att vara i behov, utan också ger dig en liten finansiell lättnad. Att ge till välgörenhet blir därmed inte bara en god handling utan också ett klokt finansiellt beslut. Så nästa gång du funderar på att donera, kom ihåg att du inte bara hjälper andra utan också kan få en del av dina pengar tillbaka vid nästa deklaration.

 

Kontakta oss

Vi avsäger oss allt ansvar över att innehållet i texten är aktuellt och i linje med gällande lagar, regler och förordningar inom det skrivna ämnet vid tid för läsning. Vi kan därmed inte garantera att texten är aktuell eftersom uppdateringar sker kontinuerligt och siffror, uttalanden i texten och annat kan vara inaktuellt när du läser det. Därför är det viktigt att Ha i åtanke när inlägget skrivits och vara kritisk till att förändringar kan ha skett sedan publiceringen av inlägget.

 

Vill du vara säker på att informationen är aktuell, hjälper vi dig mer än gärna genom rådgivning och stöd. Kontakta oss för mer information.

Dags att ansöka om jämkning

Dags att ansöka om jämkning

Att förstå och navigera genom skattesystemet kan vara en utmaning för många privatpersoner. I denna labyrint av regler och bestämmelser kan ett...

Read More
Varför dras det engångsskatt på min retroaktiva lön?

Varför dras det engångsskatt på min retroaktiva lön?

Retroaktiv lön är som en oväntad ekonomisk bonus, men hur påverkar engångsskatten denna extra glädje? I detta inlägg utforskar vi detaljerna bakom...

Read More
Kan man tvinga anställda att ta ut sina semesterdagar?

Kan man tvinga anställda att ta ut sina semesterdagar?

Ibland kan medarbetare ha många sparade semesterdagar eller att en medarbetare inte tagit ut sina 20 semesterdagar som ska tas ut enligt...

Read More