Skip to the main content.

1 min read

EU:s kampanj för ett hälsosamt arbetsliv

EU:s kampanj för ett hälsosamt arbetsliv

Eu:s kampanjer "Ett hälsosamt arbetsliv" är en flaggskeppsinsats för att öka medvetenheten om arbetsmiljöarbetet och vikten av det aktiva arbetet. Kampanjens budskap är att arbetsmiljön angår alla och att det är viktigt för både er och er verksamhet. 

Mellan 2023-2025 är temat: Friska arbetsplatser i ett digitalt arbetsliv. Denna kampanj lägger fokus på att öka medvetenheten om den digitala tid vi lever i och hur de påverkar arbete och arbetsplatser, samt de sammanhängande möjligheterna och utmaningarna inom arbetsmiljöområdet. 

 

Kampanjen har fem områden som är extra prioriterade
- Distansarbete

- Arbete via digitala plattformar

- Avancerad robotteknik och AI

- Arbetstagarhantering med hjälp av AI

- Smarta digitala system

 

I den digitala värld vi lever i idag fortsätter kraven på arbetsgivare utvecklas och nya arbetssätt uppkommer kontinuerligt, därför är det av yttersta vikt av att ligga i framkant med hur ni anpassar er efter den digitala världen, arbetssätt och hur ni ska uppnå en god digital arbetsmiljö. 

 

Behöver ni hjälp mer arbetsmiljöfrågor, rutiner eller policys gällande er digitala arbetsmiljö? Kontakta oss idag så hjälper vi er!

Kontakta oss

Vi avsäger oss allt ansvar över att innehållet i texten är aktuellt och i linje med gällande lagar, regler och förordningar inom det skrivna ämnet vid tid för läsning. Vi kan därmed inte garantera att texten är aktuell eftersom uppdateringar sker kontinuerligt och siffror, uttalanden i texten och annat kan vara inaktuellt när du läser det. Därför är det viktigt att Ha i åtanke när inlägget skrivits och vara kritisk till att förändringar kan ha skett sedan publiceringen av inlägget.

 

Vill du vara säker på att informationen är aktuell, hjälper vi dig mer än gärna genom rådgivning och stöd. Kontakta oss för mer information.

Att leda ett team vid distansarbete

Att leda ett team vid distansarbete

Sedan pandemins start under våren 2020 har mycket hänt, en av dessa saker är att fler arbetsgivare erbjuder distans- och hybridarbete för sina...

Read More
Arbetsgivarens hantering av skador på arbetsplatsen

Arbetsgivarens hantering av skador på arbetsplatsen

På många arbetsplatser kan risken för olyckor på arbetsplatsen vara väldigt små, medan på andra arbetsplatser kan det vara något som förekommer med...

Read More
Vad är en onboarding och varför är det viktigt?

Vad är en onboarding och varför är det viktigt?

Idag har flertalet arbetsgivare förstått varför det är så viktigt att ha ett attraktivt arbetsgivarvarumärke (empolyer branding) för att attrahera...

Read More