Skip to the main content.

1 min read

Digital utbildning - Lönekartläggning

Digital utbildning - Lönekartläggning

Med flera års erfarenhet inom det breda HR-området med specialistkompetens inom lönekartläggningar erbjuder vi dig nu en digital utbildning för att kunna genomföra lönekartläggningar i enlighet med svensk lagstiftning! Lär dig allt du behöver veta om diskrimineringslagen, praxis och de vitala delarna inom en lönekartläggning tillsammans med oss!

Utbildning - lönekartläggning

(Klicka på bilden för att komma till registreringen)

Denna utbildning är för dig som vill lära dig mer lönekartläggningsprocessen. Du kanske jobbar som HR i din organisation, är ansvaring för processen eller är facklig representant. Vi kommer ge dig praktiska exempel på hur du kan arbeta genom processen från att samverka med de fackliga organisationerna, hur du genomför en arbetsvärdering till att analysera resultaten. 

Du kommer även att få ta del av våra egna erfarenheter och tips för att genomföra en så smidig och säker lönekartläggning som möjligt!

Utbildningen innehåller en djupdykning i Diskrimineringslagen, hur man genomför en lönekartläggning och alla dess steg, hur du använder resultatet samt diskussionsövningar. 


Vill du veta mer om om lönekartläggningar, lagkrav och ditt ansvar som arbetsgivare? Kontakta oss nedan för mer information om hur vi kan hjälpa ditt företag bli mer jämställt.

 

Webbinarium - Lönekartläggning

Webbinarium - Lönekartläggning

Vad är en lönekartläggning och varför behöver ditt företag genomföra en årligen? Begreppet lönekartläggning kan vara främmande för många, men det är...

Read More
Löneskillnader - Ditt ansvar som arbetsgivare

Löneskillnader - Ditt ansvar som arbetsgivare

Att arbeta med jämställdhet inom en organisation kan ske på flera olika sätt. Att arbeta med lönekartläggning är ett bra verktyg för att säkerställa...

Read More
Hur genomför man en lönekartläggning?

Hur genomför man en lönekartläggning?

Lönekartläggningsarbetet börjar med att bestämma och planera för hur arbetet ska gå till. Ansvaret ligger oftast hos HR men medverkan från...

Read More